Back to top

Jiří Krolewski

O Krolewski (45 %)

Krolewski (45 %) je polotvrdý sýr holandsko-švýcarského typu. Smetanově žlutou barvu doprovází jemná oříšková chuť. Vzhled je zvýrazněn typickými oky. Výborně se hodí jako doplněk ke studeným pokrmům, nebo při přípravě teplých sýrových specialit.

Obsah tuku v sušině min. 45 %

Obsah sušiny min. 57 % 

Přírodní polotvrdý sýr ementálského typu

Více na: www.krolewski.cz

O Jiřím Krolewski

Jiří Krolewski jde ve šlépějích svého otce. Již jako malý ryšavý učeň udivoval svojí chytrostí a mírnou roztžitostí. Díky ní se však u Jiříka projevilo neuvěřitelné nadání vytvářet nevědomky úžasné věci. 

Život dobrosrdečného Jiříka je tak provázen objevy a vynálezy. Z každého problému dokáže vybruslit s lehkostí a nonšalancí sobě vlastní. Jeho činy si pamatuje každý do konce života. 

A co mu přitom pomáhá? "Sýr nad zlato!" 

Související příběhy

Přistání na Měsíci

Kdysi, přesněji v roce 1969, se Apollo 11 snášelo k Měsíci. Miliony lidí na Zemi sledovaly přistání, mělo se jednat o jednu z největších událostí historie lidstva. 

Další recepty

Cibulový koláč se šunkou a sýrem - Slaný koláč, který vás dostane

Koláč na slano? A proč ne? Recept, který jsem vymyslel při svých cestách českými končinami, je až neobvykle dobrý. Někteří kuchaři a zejména kuchařky v čele s jakousi Magdalénou chtěli znát moje know-how. Tak vám ho říkám teď. 

Přidej sýr!

 

Filip Krolewski

Nadýchaná vaječná pomazánka se sýrem Krolewski

Vajíčka, vajíčka, vajíčka. U nás v rodině vznikl tento recept čirou náhodou. Společensky unaven jsem při cestě zakopl a vajíčka....doslova na pomazánku. Doma jsme již přidali jenom sýr Krolewski. Přidej sýr!

Jiří Krolewski

 

Capirotada - Mexická žemlovka

Všichni jsou už v Mexiku, Buenos Dias já taky....NEJDU! Mexickou kuchyni zvládnete úplně jednoduše i v Čechách. Výborná mexická zemlbába vás dostane svojí exotickou chutí. Dobrou chuť! Přidej sýr!

Jiří Krolewski

Palačinky z červené řepy se sýrem Krolewski

Moje žena miluje červenou barvu. Miluje ji až tak moc, že by chtěla i všechno jídlo červené. Ale jak na to? Tyto jednoduché palačinky naslano jsou výborné, ale hlavně... jsou červené! Dobrou chuť! Přidej sýr!

Jiří Krolewski

Onehdá jsem se vydal za Richardem do Ameriky. Že prý se mi pochlubí s novým receptem. Že prý mek end číz. Výborné, ale něco mi tam scházelo. Náš rodinný 45% sýr. Přidej sýr!

Jiří Krolewski

Vždycky jsem se snažil v našich luzích a hájích přijít s něčím novým. Věštírna ve stylu té v Delfách se naujala, a tak jsem křišťálové koule nahradil těmi masovými. A rozhodně jsem udělal dobře! Přidej sýr!

Jiří Krolewski