Ingredience:

  • 500 g mletého libovějšího bůčku
  • 100 g ementálu, eidamu nebo podobného sýra
  • sůl
  • pepř
  • jemně nasekaná petrželka
  • 2 vejce
  • 1 dl mléka
  • hladká mouka
  • olej

Postup:

Základem receptu na holandský řízek je smíchání osoleného a opepřeného mletého masa s nastrouhaným ementálem nebo eidamem.

Přidáme mléko, vejce a petrželku a vše dobře promícháme. Směs na holandské řízky dáme přes noc uležet do chladničky.

Pokud je směs na holandské řízky i po uležení příliš řídká, zahustíme jí trochou strouhanky. Potom vytvarujeme ze směsi na pomoučeném prkénku placky a smažíme je po obou stranách na rozpáleném oleji.

Holandské řízky podáváme s vařeným bramborem a zeleninovou oblohou.

A tip na závěr na vyzkoušení tento recept na holandské karbanátky se sýrem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang