

Každou neděli máme na zámku k obědu řízek. Za ta léta se mi už ale přejedl. Tak mi náš kuchtík nabídl, že můžeme zkusit tak trochu netradiční řízek, na který si přivezl recept z holandského království. Přidej sýr!
Jiří Krolewski
- 500 g mletého libového bůčku nebo vepřové plece
- 200 g ementálu Krolewski 45%
- 150 ml smetany na vaření 12 %
- 3 ks vejce
- čerstvě drcený pepř
- strouhanka
- sůl
- sádlo na smažení
Pomleté maso promícháme se smetanou a v uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici
Sýr najemno nastrouháme, přidáme k masu, opepříme a osolíme dle chuti a pořádně promícháme
V lehce navlhčených dlaních tvarujeme karbanátky, které protáhneme v rozšlehaných vejcích (ta zlehka osolíme) a ve strouhance, tento postup opakujeme ještě jednou
Poté smažíme, velmi pozvolna, na rozpáleném sádle, z obou stran.