Back to top

Palačinky z červené řepy se sýrem Krolewski

Palačinky z červené řepy se sýrem Krolewski
Jiří Krolewski

Moje žena miluje červenou barvu. Miluje ji až tak moc, že by chtěla i všechno jídlo červené. Ale jak na to? Tyto jednoduché palačinky naslano jsou výborné, ale hlavně... jsou červené! Dobrou chuť! Přidej sýr!

Jiří Krolewski

Co potřebujete: 
  • 200 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 300 ml mléka
  • 100 ml šťávy z červené řepy
  • špetku soli
  • 20 g rozpuštěného másla

    Na náplň 
  • 100 g Krolewski 45% plátky
  • 1 vaničku polotučného tvarohu
  • 3 lžíce másla
  • 100 g čerstvého baby špenátu
  • 100 g lístků červené řepy
  • piniové oříšky
  • sůl
Postup přípravy: 

Promíchejte mléko, šťávu z červené řepy, hladkou mouku, vejce, špetku soli a máslo na hladké těsto. Nechejte minimálně půl hodiny odpočinout.

Mezitím si nachystejte náplň. Vyšlehejte tvaroh s máslem do pěny. Dochuťte podle potřeby solí.

Na palačinkovači připravte palačinky, které potřete směsí tvarohu, poklaďte plátky sýru Krolewski, lístky špenátu a řepy a posypejte oříšky.

Zabalte a podávejte vcelku, nebo jako špízy.

Související příběhy

Kdysi dávno, někdy mezi lety 1500 a 1517, se již vážený Filip Krolewski vydal do Itálie. V té době zde tvořil vousatý umělec Leonardo da Vinci. Filip se rozhodl ho navštívit. 

Další recepty

Kokotky se sýrem Krolewski

Na svých cestách po Francii jsem si oblíbil kokotky. Ve Francii nazývané cocottes jsou perfektní, když přijdete na návštěvu k Angličanovi a má pouze šálky na čaj. Ty se totiž dají použít také.

Dobrou chuť! Přidej sýr!

Filip Krolewski

Pažitková polévka se sýrem Krolewski

Polévka a pronto! Když jsem byla v Itálii, slýchavala jsem tuto větu poměrně často. Ale co najednou tak rychle? Tato polévka je velmi rychlá a jednoduchá. Zvládne ji každý, a hlavně pronto! Dobrou chuť! Přidej sýr!

Barbora Krolewski

Brambora, Barbora mi vždycky říkavali. Ne, že bych snad vypadala jako brambora, ale díky mým skvělým zapečeným bramborám, po kterých se vždycky jenom zapráší. Dobrou chuť! Přidej sýr!

Barbora Krolewski

Na návštěvě v La Suisse jsem trávil čas u ohně s přáteli. Rozpékali jsme vše možné - chléb, švýcarskou čokoládu a další. No a mne napadlo přidat sýr. No a vznikly úžasné fondue. Přidej sýr!

Filip Krolewski

Onehdá jsem se vydal za Richardem do Ameriky. Že prý se mi pochlubí s novým receptem. Že prý mek end číz. Výborné, ale něco mi tam scházelo. Náš rodinný 45% sýr. Přidej sýr!

Jiří Krolewski

Na mořeplavbách se čerstvého chleba jen tak nedočkáte. Abych zachránil kapitána před nespokojenými námořníky, vymyslel jsem pro ně lahodnou pomazánku z uzeného sýra. Přidej sýr!

Richard Krolewski