

Na cestách při věčném boji s piráty potřebuji já a moje posádka pořádnou flákotu. Naším nejoblíbenějším jídlem jsou tyto fámózní kotletky v záplavě sýru a šlehačky. Aye! Přidej sýr!
Richard Krolewski
- 1/2 kila vepřové kotlety
- 1/2 kila brambor
- 2 rajčata
- 1 plnotučná šlehačka
- 250 g tvrdého sýra ementál Krolewski 45%
- sůl
- pepř
- olej
- rozmarýn
Maso nakrájejte na plátky a naklepejte. Osolte a opepřete a zprudka osmahněte na pánvi. Poté plátky položte do vymazaného plechu. Brambory oloupejte a nakrájejte společně s rajčaty na tenké plátky. Maso v plechu zakryjte silnou vrstvou brambor, které místy proložte menšími kousky rozmarýnu a opět osolte a opepřete. Na závěr zalijte šlehačkou a posypte strouhaným sýrem. Pečte na 200 °C přibližně hodinu dozlatova.