Back to top

Zapečené brambory se dvěma druhy sýra

Zapečené brambory se dvěma druhy sýra
Jiří Krolewski

Co se stane, když smícháte samé dobré věci? Vznikne něco úžasného. Moje maličkost vymyslela lahodný pokrm, který vznikne při smíchání dvou sýrů. Nápad to byl velmi znamenitý.Přidej sýr!

Jiří Krolewski

Co potřebujete: 

 

  •     1 kg brambory
  •     300 ml smetany ke šlehání
  •     80 g sýru Krolewski 45%
  •     80 g sýru Krolewski uzený
  •     1 ks vejce
  •     2 lžičky bylinky sušené
  •     1 polévková lžíce másla
  •     sůl, pepř barevný drcený



 

Postup přípravy: 

Brambory oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a osušte. Zapékací mísu vymažte olejem nebo máslem.

Do hlubší misky nebo kastrolku nalejte smetanu, přidejte rozklepnuté vejce a vidličkou ho ve smetaně rozšlehejte.

Pak přidejte najemno nastrouhané oba druhy sýra, provensálské bylinky, osolte a opepřete. Brambory naskládejte ve dvou vrstvách do zapékací mísy a každou přelejte smetanovou omáčkou.

Pečte zvolna v předehřáté troubě na 150 °C dozlatova. Jako přílohu si připravte okurkový nebo rajčatový salát, případně grilovanou zeleninu (cuketu, cibuli, papriku).

Další recepty

Kyperská velikonoční pochoutka

Flaounes si oblíbil již Zenón z Kítia. Jeho příprava je totiž velmi zdlouhavá a náročná. Vyžaduje doslova sotický klid. Já se vždy snažím o to samé, protože výsledek stojí za to! Dobrou chuť! Přidej sýr!

Barbora Krolewski