

Brambora, Barbora mi vždycky říkavali. Ne, že bych snad vypadala jako brambora, ale díky mým skvělým zapečeným bramborám, po kterých se vždycky jenom zapráší. Dobrou chuť! Přidej sýr!
Barbora Krolewski
- 5 větších brambor
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku
- 15 dkg anglické slaniny (plátky)
- 10 dkg sýru Krolewski (plátky)
- 5 dkg sýru Krolewski (k nastrouhání)
- Zakysaná smetana
- Pažitka
Rozehřejte si v menším kastrůlku máslo, česnek nakrájejte na plátky a orestujte. Směs vyjměte a zbylý tuk přelijte do misky.
Přichystejte si větší, ideálně podlouhlé brambory. Brambory umyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky tak, abyste je úplně nedokrojili.
Zbylé máslo v mističce osolte a mašlovačkou potřete místa uvnitř všech mezer v bramborách. Poté do každé druhé mezery vložte plátek anglické slaniny a do zbytku sýr Krolewski.
Dejte do trouby na 190 stupňů a pečte asi 90 min.
Pět minut před koncem pečení posypte strouhaným sýrem a nechte ještě chvilku zapéct.
Podávejte se zakysanou smetanou a posypané pažitkou.